ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR VİŞNELİ FOCACCIA

Vişneli focaccıa

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli focaccıa tarifi için malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 2 dal biberiye
  • 1 su bardağı vişne

Vişneli focaccıa Nasıl Yapılır

Un, maya, tuz ve şekeri geniş bir kapta harmanlayın. Suyu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam için gerekirse un veya su ilavesi yapın. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartıp elinizle bastırarak yassı şekil verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 10 dakika beklettikten sonra vişne ve biberiye yapraklarını üzerlerine yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra isteğe göre pudra şeker serpiştirerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.