ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ VİŞNELİ BÖREK

Vişneli Börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Vişneli Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 damla sakızı
  • 10 milföy hamuru
  • 1 su bardağı çekirdeksiz vişne

Vişneli Börek Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim. Süt, pirinç unu, un ve şekeri bir tencereye alıp, tahta kaşıkla karıştırın. Koyulaşmaya başladığında ocağın altını kısıp pişirmeye devam edin. Kaynayınca ocağın altını kapatın. Damla sakızı ekleyip, ara ara karıştırarak soğumasını sağlayın.

Çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri muhallebiye ilave edin.

Milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız vişneli muhallebiden paylaştırın. Hamuru ikiye katlayıp kenarlarını yapıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!