VİŞNE SULU BAR

Vişne sulu bar
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişne sulu bar tarifi için malzemeler

Bar hamuru için

  • 120 g tereyağı
  • 1⁄4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Vişne sulu dolgu için

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı vişne suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı vişne taneleri
Vişne sulu bar hazırlanışı

  • Bar hamuru için, tereyağını bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Pudra şekeri, un ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Vişne sulu dolgusu için, yumurtaları ve toz şekeri bir karıştırma kabına alın. Toz şeker tamamen eriyinceye kadar iyice çırpın. Üzerine vişne suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak unu ilave edip iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız barın üzerine döküp tekrar fırına verin. Fırının ısısını 140 dereceye düşürüp yaklaşık 20 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarın.
  • İstediğiniz büyüklükte kesin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!