Vanilyalı Ayva Tatlısı

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat

Vanilyalı Ayva Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 400 gr toz şeker
- 1.2 litre su
- 2 dilim limon
- 1 kg ayva
- 1 vanilya çubuğu
Vanilyalı Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?
Şeker ve suyu tencereye alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Ayvaların kabuklarını soyup iri dilimlere ayırın. Şerbetin kıvamı hafif koyulaşmaya başlayınca ayva dilimlerini ve birkaç ayva çekirdeğini ekleyin. Vanilya çubuğunu bıçağın ucu ile boydan boya kesip çekirdeklerini çıkartın ve şerbete ekleyin. Çubuğu ve limon dilimlerini ilave ederek kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Ayva tatlısını servis tabağına alıp isteğe göre vanilyalı dondurma ile servis yapın.
Dilerseniz, sade ayva tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR