ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ TRABZON HURMALI BAR

Trabzon Hurmalı Bar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Trabzon Hurmalı Bar Tarifi İçin malzemeler

  • 160 g yulaf
  • 80 g Hindistan cevizi
  • 125 g tam buğday unu
  • 150 g tereyağı
  • 120 g esmer şeker
  • 20 g pekmez
  • 5 g kabartma tozu
  • 1 büyük boy Trabzon hurması

Trabzon Hurmalı Bar Nasıl Yapılır?

Yulaf, Hindistan cevizi ve unu geniş bir kapta karıştırın. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin, şeker ve pekmezi ilave edip kaynatın. Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Karışımı unlu karışıma ekleyip tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar karıştırın. Harcı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın. Elinizle bastırıp harcın her tarafa yayılmasını sağlayın. Trabzon hurmasını küçük küp doğrayıp harcın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!