ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ SOĞUK LİMON SUFLE

Soğuk Limon Sufle

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soğuk Limon Sufle Tarifi İçin malzemeler

  • 6 yumurta sarısı
  • 600 ml krema
  • 220 gr toz şeker
  • 3 limonun suyu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Çırpılmış krem şanti

Soğuk Limon Sufle Nasıl Yapılır?

Sufle kaplarını buzdolabında soğutun. Isıya dayanıklı bir kasenin içine yumurta sarıları, limon suyu ve 1 limonun rendelenmiş kabuğunu ekleyip karıştırın. Isıya dayanıklı kaseyi kaynar su dolu bir tencerenin üzerine alın. Mikser yardımıyla malzemeyi çırpın. Şeker eriyip yumurta sarısı kabarıncaya kadar çırpın. Kabı tencerenin üzerinden alın ve soğumasını sağlayın. Kremayı 2 katı kabarıncaya kadar mikser ile çırpın. Limonlu malzemeye kremayı ekleyip köpük sönmeden dikkatlice karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız sufle kaplarına malzemeyi paylaştırın. Buzdo-labında en 4 saat bekletin. Üzerini çırpılmış krem şanti ve meyvelerle süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!