ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ PORTAKALLI KREP SÜZET

Portakallı Krep Süzet

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakallı Krep Süzet Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 300 ml süt
  • 1 portakalın suyu
  • 3 yemek kaşığı konyak
  • Pudra şekeri
  • İnce rendelenmiş portakal kabuğu

Tereyağlı portakal için

  • 100 gr tuzsuz tereyağı
  • 50 gr toz şeker
  • 2 portakalın rendelenmiş kabuğu

Portakallı Krep Süzet Nasıl Yapılır?

Tereyağlı portakal için, tereyağı, şeker ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kaseye alıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Unu geniş bir kaseye eleyin. Tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurtaları ekleyin. Sütü azar azar ekleyip mikserle çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtıp üzerine hafifçe tereyağı sürün. Küçük bir kepçe dolusu hamuru tavaya boşaltıp tavayı hafifçe sağa-sola eğerek hamurun tavaya eşit olarak yayılmasını sağlayın. Hamurun altı hafifçe kızardığında diğer yüzünü çevirip pişirin. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Hazırladığınız krepleri dörde katlayın. Tereyağlı portakalı tavaya alıp ısıtın. Krepleri tavaya ekleyip tereyağlı portakalın içinde pişirmeye başlayın. Portakal suyunu ekleyip pişirme işlemine devam edin. Konyağı tavaya ekleyip ocağın ısısını artırın. 5 dakika pişirdikten sonra tavayı ocaktan alın. Üzerine pudra şekeri ve ince rendelenmiş portakal kabuğu serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!