ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ORMAN MEYVELİ CRUMBLE

Orman Meyveli Crumble

Orman meyveli crumble

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Orman Meyveli Crumble Tarifi İçin malzemeler

  • 100 g yaban mersini 
  • 100 g böğürtlen 
  • 200 g frambuaz 
  • 1/2 su bardağı toz şeker 
  • 1/2 su bardağı un 
  • 1/2 su bardağı yulaf 
  • 1/2 paket vanilya 
  • 60 g tereyağı 

Üzeri için

  • Dondurma

Orman Meyveli Crumble Nasıl Yapılır?

   
           
  • Yaban mersini, böğürtlen ve frambuazları bir fırın kabına alın. Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpin. Un, yulaf, kalan toz şekeri ve tereyağını derin bir karıştırma kabına koyun. Topak topak bir harç elde edecek şekilde mikserle karıştırın. Unlu karışımı frambuazların üzerine yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından alın, ılındıktan sonra üzerini dondurma ile süsleyerek servis yapın.
  • Dilerseniz, elmalı crumble tarifini de deneyebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.