ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ MEYVE PELTELİ ŞEFTALİ

Meyve Pelteli Şeftali

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Meyve Pelteli Şeftali Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg şeftali
  • 300 gr dondurulmuş veya taze ahududu
  • 15 kayısı
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 1 kahve fincanı su

Süslemek için

  • 4 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı

Meyve Pelteli Şeftali Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tariflerinde...

Şeftalileri soyup ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. 4 yarım şeftaliyi ayırıp kalanları elma gibi dilimleyin. Yarım ve dilimlenmiş şeftalileri tencereye alıp 1 su bardağı şeker ve suyu ekleyin. Şeftaliler hafif yumuşayana kadar pişirin. Süzüp bir tabağa alın.

Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Ahududu ve kayısıları robotta püre halinde ezin. Tavaya alıp şeker ve nişastayı ekleyin. 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Mikserle soğuyana kadar çırpın.

Dilimlenmiş şeftalilerin yarısını servis kadehlerine paylaştırın. Üzerine kayısılı ahududu peltesini ilave edip yarım şeftali ve kalan dilimleri yerleştirin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Fıstıkla süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!