ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ MASCARPONELİ POŞE AVYA

Mascarponeli Poşe Avya

Mascarponeli poşe avya

Sevgili Aydan Üstkanat’ın yorumuyla şahane mascarponeli poşe avya tarifi ile karşınızdayız. Poşe ayva tatlısı, günün her saatinde tüketebileceğiniz hafif bir tatlıdır. Özellikle mascarpone ile birleştiğinde yılbaşı için en lezzetli tatlılardan biri haline gelir. Listedeki malzemeler hazırsa, mascarponeli poşe ayva tarifi için detaylara geçebiliriz.

Ayva ile hazırlayabileceğiniz farklı tatlar arıyorsanız, ayvalı tarifler sayfamıza mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mascarponeli Poşe Avya Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet ayva
  • 1/2 kase mascarpone peyniri
  • 1/2 kase süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı bal veya agave şurubu

Poşetlemek için

  • Çubuk tarçın
  • 3-5 adet karanfil
  • 3 yemek kaşığı bal

Süslemek için

  • Nar tanesi
  • Çikolata (Kırılmış)
  • Kabak çekirdeği içi (Arzuya bağlı)

Mascarponeli Poşe Avya Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları temizleyip kabuklarını soyun ve dilimleyin.
  • Balı su ile karıştırın ve ayva dilimlerini tencereye alın.
  • Ayva dilimlerinin üzerini bir parmak geçecek şekilde ballı suyu ekleyin ve çubuk tarçın ile karanfilleri ilave ettikten sonra 15 dakika haşlayarak poşeleyin. Soğumaya bırakın.
  • Mascarpone peyniri ile yoğurdu bir kaseye alarak çırptıktan sonra balı ekleyin ve servis tabaklarının altına yayın.
  • Soğuyan ayva dilimlerini üzerine yerleştirdikten sonra nar tanesi ve çikolata ile üzerini süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!