ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR LİMON KREMASI

Limon kreması

Limon kreması

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limon kreması tarifi için malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı krema

Limon kreması Nasıl Yapılır

Yumurtalar ve toz şekeri geniş bir kaseye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu ilave edip tekrar çırpın. Harcı ısıya dayanıklı cam bir kaseye alın. Puding kıvamına gelinceye kadar, yaklaşık 10 dakika ara ara karıştırarak benmari usulü pişirin. Tereyağı ve kremayı ilave edin. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Sıcakken kavanoza aktarın. Oda sıcaklığında gelinceye kadar dışarıda bekletip daha sonra kapağını kapatarak buzdolabında saklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.