ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KUPTA ELMA TATLISI

Kupta Elma Tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kupta Elma Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 4 tane karanfil
  • 1 kahve fincanı su
  • 4 orta boy elma
  • 2 su bardağı yağsız süt
  • 1 paket çilekli puding
  • 200 gr mascarpone peyniri
  • 4 dilim hazır kızartılmış ekmek dilimleri
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz

Kupta Elma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Su, şeker, tarçın ve karanfili tencereye alıp kaynatın. Elmaların kabuklarını soyup orta kısımlarını oyduktan sonra tencereye ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Hiç su kalmayana kadar elmaları pişirmeye devam edin. Elmalar ılındıktan sonra içlerine ufalanmış cevizi doldurun. Pudingi sütle pişirin. Mascarpone peynirini ekleyip iyice karıştırın. Kuplara birkaç kaşık pudingli karışımdan paylaştırın. Pudinglerin üzerine kızartılmış ekmekleri ilave edin. Ekmeklerin üzerine elmaları yerleştirin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!