ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KREMALI ŞEFTALİLİ TURTA

Kremalı Şeftalili Turta

Kremalı şeftalili turta

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kremalı Şeftalili Turta Tarifi İçin malzemeler

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 90 g tereyağı (Yumuşak)
  • 1 adet hazır ya da evde yapılmış bisküvi kırıntısı tabanı (Crust)
  • 114 g krem peynir
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı kremşanti
  • 85 g paket şeftali jelatini
  • 85 g paket vanilya pudingi
  • 1+1/4 su bardağı su
  • 2 şeftali (Doğranmış)

Kremalı Şeftalili Turta Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri rondoda çekerek toz haline getirin. Yumuşak tereyağını ekleyip yoğurun. Tart kalıbına bastırarak yayın. Buzlukta 15-20 dakika bekletin.
  • Krem peyniri ve toz şekeri orta boy bir kasede mikser yardımıyla iyice karıştırın. Kremşantiyi karışımın içine döküp yavaşça katlar gibi hareketlerle karıştırın.
  • Bisküvi tabanına yayın. Jelatin ve pudingi küçük bir sos tenceresine alıp su ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı orta ateşten yüksek ateşe yükselterek ve sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Ateşten alıp 5 dakika soğumaya bırakın.
  • Şeftali dilimlerini krem peyniri katmanının üzerine yerleştirin. Jelatin/puding karışımını kaşık yardımıyla üzerine dökün. Turtayı iyice soğuyana kadar buzdolabında bekletip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, hafif ve pratik şeftalili turta tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!