ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KİVİLİ CHEESECAKE

Kivili Cheesecake

Kivili cheesecake

Cheesecake, Yunanistan'ın Samos adasından çıkan ve dünyaya yayılan bir tatlıdır. Birbirinden farklı çeşitleri olan cheesecake'i bu kez yulaflı bisküvi, krema ve kivili sos eşliğinde sizlerin beğenisine sunuyoruz. Kivili cheesecake tarifi için detaylara geçebiliriz.

Limonlu cheesecake ve çilekli cheesecake tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kivili Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

  • 1,5 paket yulaflı bisküvi
  • 60 g tereyağı (Eritilmiş)

Kreması için

  • 300 g labne peyniri
  • 1.5 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya

Sosu için

  • 6 adet kivi
  • 2 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Süslemek için

  • 2 adet kivi

Kivili Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri rondodan geçirin ve tereyağını ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıba bisküvileri yayın ve bastırarak düzleştirin.
  • Ayrı bir kapta yumurtaların sarısını beyazından ayırın. Diğer yanda labne peynirini ve süzme yoğurdu çırpın. Daha sonra yumurta sarılarını ve şekeri ekleyip çırpın. Ardından vanilya, un ve nişastayı da ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Kenara ayırdığınız yumurta beyazlarını katı bir kıvam elde edene kadar çırpın ve krema karışımına ekleyerek spatula ile söndürmeden karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Kivileri doğrayıp blender kabına aktarın ve üzerine şeker ilave edip blender’dan geçirin. Soğumuş olan cheescake’in üzerine yayın ve dilimlenmiş kivilerle süsleyin. Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!