Kestane Kulesi

Kestane Kulesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kestane Kulesi için

Malzemeler

  • 100 g toz şeker
  • 50 g yumurta akı

Kreması için

  • 200 g kestane şekeri
  • 50 g tereyağı
  • 50 g krema

Üzeri için

  • Toz tarçın
Kestane Kulesi

Nasıl Yapılır

Toz şeker ve yumurta akını bir kaseye alarak benmari usulü ısıtın. Şeker tamamen eriyince ocaktan alıp bir mikser yardımıyla çırpın. Harcı bir sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine büyükten küçüğe olacak şekilde 5 yuvarlak sıkın. Üzerlerini spatula ile düzelterek önceden ısıtılmış 100 derece fırında 40 dakika pişirin. Kreması için kestane şekeri, tereyağı ve kremayı geniş bir kaseye alın ve bir mikser yardımıyla çırpın. Merengleri aralarına kestane kreması sürerek kat kat dizin. Üzerini toz tarçınla süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo