ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KAYMAKLI PUDİNG

Kaymaklı Puding

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kaymaklı Puding Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr dondurulmuş böğürtlen
  • çilek
  • frambuaz
  • 150 gr kaymak
  • 150 gr pudra şeker
  • 10 dilim tost ekmeği

Kaymaklı Puding Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi puding tarifleri de çok ilgi görüyor...

Böğürtlen, çilek, frambuaz ve 100 gram pudra şekeri sos tenceresine alın. Kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtıp ocaktan alın. Meyveleri süzgeçten geçirip bir kabın içine süzerek meyveli şurubu hazırlayın.

Ekmeklerin kabuk kısımlarını kesip meyveli şurup ile yumuşatın. Küçük yuvarlak bir kabın içini hazırladığınız bu ekmek dilimleriyle kaplayıp kalanları içine doldurun. Kalan sosu üzerine gezdirerek dökün. Kalıbın üzerini bir tabakla örtün ve buzdolabında en az 4 saat bekletin.

Kalan pudra şeker ile kaymağı bir kasede karıştırın. Pudingi ters çevirerek servis tabağına aktarın. Pudra şekerli kaymak ile soğuk servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!