ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR KAYMAKLI AYVA TATLISI

Kaymaklı ayva tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaymaklı ayva tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 ayva
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 karanfil
  • 1 su bardağı su
  • 50 gr loğusa şekeri

İç harcı için

  • 2 elma
  • yarım su bardağı tozşeker

Üzeri için

  • 250 gr kaymak
  • Yarım su bardağı ceviz

Kaymaklı ayva tatlısı Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında tatlılar yemeklerimizi tamamlayan en güzel süslerdir.

Ayvaların kabuklarını soyun. İkiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Kararmaması için limonlu suda bekletin.  Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelenmiş elmalara yarım su bardağı tozşeker ekleyip karıştırın.

Ayvaların suyunu süzüp bir fırın tepsisine yan yana dizin. Elmalı iç malzemeyi ayvaların ortalarına paylaştırın. Karanfilleri üzerine ilave edin.

Bir su bardağı toz şekeri ayvaların üzerine serpiştirin. Lohusa şekerini bir su bardağı suda eritin. Tepsiye ekleyip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirin.

Ayvaların kızarması için önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika daha pişirin. Kaymağı ayvaların üzerine paylaştırın. Cevizle süsleyip servis yapın.

Diğer yemek tarifleri

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.