ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KAYISILI VE BİSKÜVİLİ KUP

Kayısılı Ve Bisküvili Kup

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kayısılı Ve Bisküvili Kup Tarifi İçin malzemeler

  • 12 zencefilli bisküvi
  • Yarım tatlı kaşığı tereyağı
  • 500 gr kayısı
  • 100 gr toz şeker
  • 300 ml krema
  • File fındık

Kayısılı Ve Bisküvili Kup Nasıl Yapılır?

Zencefilli bisküvileri mutfak poşeti içine alıp ağzını sıkıca kapatın. Bisküvileri elinizle ezerek ufalayın. Bir kabın içine alıp eritilip soğutulmuş tereyağını ekleyin iyice karıştırın. Kayısıların çekirdeğini çıkarıp iri küpler şeklinde doğrayın. Tencereye alıp üzerine şeker ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuk kremayı iki misli kabarana kadar mikserle çırpın. Bisküvili karışımı 4 kup bardağa birer kaşık olacak şekilde ekleyin. Pişirdiğiniz kayısıları paylaştırın. Tekrar bisküvili karışımdan ekleyin. Fındık ilave edin. Çırpılmış krema ekleyin. Üzerine file fındık serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!