ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KAYISILI SÜTLAÇ

Kayısılı Sütlaç

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kayısılı Sütlaç Tarifi İçin malzemeler

  • 4 buçuk su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 buçuk su bardağı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı çekilmiş badem
  • 1 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 500 gr kayısı 

Kayısılı Sütlaç Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye alın. Üzerine yarım bardak su ekleyip pirinçler suyunu çekene
kadar pişirin. 4 bardak sütü ekleyip 5 dakika daha pişirin. Nişasta ve vanilyayı kalan sütte ezip kaynamakta
olan pirinçli süte ekleyin. şeker ve bademi de ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana
kadar pişirin. Ocaktan alın.

Kayısıları soyup küp şeklinde doğrayın. Sütlaca ekleyip karıştırın ve kaselere paylaştırıp ılınmaya bırakın.
Buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletip yarısının üzerlerine tarçın serpin. Kalanları kayısı dilimleri ve fıstıkla
süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!