Kayısı Lokmaları

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Kayısı Lokmaları
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısı Lokmaları için

Malzemeler

  • 8 kayısı
  • 1 çay bardağı esmer toz şeker

Üzeri için

  • Dondurma
  • Pekmez
Kayısı Lokmaları

Nasıl Yapılır

Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Boş kısımları üste gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine esmer toz şeker serpip önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyan kayısıların ortasına birer top dondurma ilave edin. Üzerlerine pekmez gezdirip soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo