ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KAYISI LOKMALARI

Kayısı Lokmaları

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısı Lokmaları Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 kayısı
  • 1 çay bardağı esmer toz şeker

Üzeri için

  • Dondurma
  • Pekmez

Kayısı Lokmaları Nasıl Yapılır?

Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Boş kısımları üste gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine esmer toz şeker serpip önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyan kayısıların ortasına birer top dondurma ilave edin. Üzerlerine pekmez gezdirip soğuk servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!