ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KARAORMAN KUPLARI

Karaorman Kupları

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karaorman Kupları Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 150 ml krema
  • 5 dilim kakaolu kek
  • 1.5 su bardağı çekirdeksiz vişne
  • Rendelenmiş çikolata

Puding için

  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tutam tuz
  • 200 ml krema
  • 1+ 1/4 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 paket vanilya

Karaorman Kupları Nasıl Yapılır?

Puding için, nişasta, şeker, kakao, tuz, vanilya, krema, süt ve yumurtaları tencereye alıp iyice karıştırın. Damla çikolatayı ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı cam kaseye aktarın ve içi buzlu su dolu büyük bir kasenin içine yerleştirin. 5-6 dakika mikserle çırpın. Kremayı mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Kekleri küp şeklinde doğrayın ve bardakların tabanına paylaştırın. Üzerine vişneleri ekleyin. Kremayı sıkma torbasına doldurup vişnelerin üzerine sıkın. Derin dondurucuda 5 dakika bekletin. Hazırladığınız pudingleri kremanın üzerine ekleyin ve rendelenmiş çikolata ile süsleyerek soğuk servis yapın.

Kullanılan su bardağı 240 ml’dir.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!