İncirli Ve Üzümlü Zengin Jöle

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
İncirli Ve Üzümlü Zengin Jöle
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 3 saat
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İncirli Ve Üzümlü Zengin Jöle için

Malzemeler

  • 250 gr incir
  • 250 gr üzüm
  • 2 şeftali
  • 5 kayısı
  • 2 armut
  • 4 muz
  • 1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
  • 1 paket muzlu jöle
  • 1 paket vişneli jöle
İncirli Ve Üzümlü Zengin Jöle

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok ilgi görüyor.

İncirleri halka şeklinde kesin. Üzümleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Şeftali, kayısı, armut ve muzu soyup küçük doğrayın.

Muzlu jöleyi paketteki tarife göre hazırlayın. Kubbe şeklindeki bir cam kabın kenarlarını incir dilimleriyle döşeyin. Üzüm, kayısı, şeftali, muz ve armut dilimlerinin üçte ikisini ekleyip buzlukta katılaşıncaya kadar dondurun. 

Vişneli jöleyi paketteki tarife göre hazırlayıp üzerine ilave edin. Kalan meyveleri ekleyip buzlukta katılaşıncaya kadar bekletin. Servis yapmadan 5 dakika önce kabı buzluktan çıkarıp içi sıcak su dolu bir kabın içinde birkaç dakika bekletin. Elinizde hafifçe sallayarak servis tabağına ters çevirip alın. Üzerine hindistancevizi rendesi serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo