ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ İNCİRLİ VE ÜZÜMLÜ ZENGİN JÖLE

İncirli Ve Üzümlü Zengin Jöle

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

3 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

İncirli Ve Üzümlü Zengin Jöle Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr incir
  • 250 gr üzüm
  • 2 şeftali
  • 5 kayısı
  • 2 armut
  • 4 muz
  • 1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
  • 1 paket muzlu jöle
  • 1 paket vişneli jöle

İncirli Ve Üzümlü Zengin Jöle Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok ilgi görüyor.

İncirleri halka şeklinde kesin. Üzümleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Şeftali, kayısı, armut ve muzu soyup küçük doğrayın.

Muzlu jöleyi paketteki tarife göre hazırlayın. Kubbe şeklindeki bir cam kabın kenarlarını incir dilimleriyle döşeyin. Üzüm, kayısı, şeftali, muz ve armut dilimlerinin üçte ikisini ekleyip buzlukta katılaşıncaya kadar dondurun. 

Vişneli jöleyi paketteki tarife göre hazırlayıp üzerine ilave edin. Kalan meyveleri ekleyip buzlukta katılaşıncaya kadar bekletin. Servis yapmadan 5 dakika önce kabı buzluktan çıkarıp içi sıcak su dolu bir kabın içinde birkaç dakika bekletin. Elinizde hafifçe sallayarak servis tabağına ters çevirip alın. Üzerine hindistancevizi rendesi serpip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!