ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ HURMALI VE KAYISILI ERİK TATLISI

Hurmalı Ve Kayısılı Erik Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Hurmalı Ve Kayısılı Erik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr toz şeker
  • 50 gr esmer şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 100 gr kuru kayısı
  • 100 gr hurma
  • 500 gr kırmızı erik
  • 1 çubuk vanilya

Hurmalı Ve Kayısılı Erik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Toz şeker, su ve esmer şekeri tencereye alın ve şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Bıçağın ucu ile çubuk vanilyayı boydan boya kesin. Kuru kayısı, hurma ve çubuk vanilyayı ekleyerek 5 dakika pişirin. Mısır nişastasını 4-5 yemek kaşığı su ile incelterek karışıma ekleyin. Kırmızı erikleri ilave edin ve birkaç dakika pişirmeye devam edin. Tatlıyı servis tabağına aktarın. İsteğe göre dondurma ile sıcak ya da ılık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!