Hurmalı Ve Kayısılı Erik Tatlısı

Hurmalı Ve Kayısılı Erik Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Hurmalı Ve Kayısılı Erik Tatlısı için

Malzemeler

  • 100 gr toz şeker
  • 50 gr esmer şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 100 gr kuru kayısı
  • 100 gr hurma
  • 500 gr kırmızı erik
  • 1 çubuk vanilya
Hurmalı Ve Kayısılı Erik Tatlısı

Nasıl Yapılır

Toz şeker, su ve esmer şekeri tencereye alın ve şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Bıçağın ucu ile çubuk vanilyayı boydan boya kesin. Kuru kayısı, hurma ve çubuk vanilyayı ekleyerek 5 dakika pişirin. Mısır nişastasını 4-5 yemek kaşığı su ile incelterek karışıma ekleyin. Kırmızı erikleri ilave edin ve birkaç dakika pişirmeye devam edin. Tatlıyı servis tabağına aktarın. İsteğe göre dondurma ile sıcak ya da ılık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo