ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR FRAMBUAZLI KIZARMIŞ PUFİDİK TATLI

Frambuazlı kızarmış pufidik tatlı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Frambuazlı kızarmış pufidik tatlı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı frambuaz
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Hazır ekmek hamuru
  • 1 yumurta

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Vanilyalı sos için

  • 2 su bardağı vanilyalı dondurma
  • 1 tatlı kaşığı hazır rom aroması

Frambuazlı kızarmış pufidik tatlı Nasıl Yapılır

Frambuaz, şeker ve mısır nişastasını bir sos tenceresine alarak frambuaz suyunu bırakana kadar kaynatıp ocaktan alın. Ekmek hamurunu unlu bir tezgah üzerine alarak ince açın. Yuvarlak bir kalıpla kesip içlerine hazırladığınız frambuazlı dolgudan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Her bir hamurun üzerine yumurta sarısı sürün. Kızgın Ayçiçek yağında kızartın. Vanilyalı sosu hazırlamak için bir kasede dondurma ve hazır rom aromasını krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kızaran hamurları servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpin. Yanında vanilyalı sosla servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.