ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ FRAMBUAZ REÇELLİ BEYAZ TATLI

Frambuaz Reçelli Beyaz Tatlı

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Frambuaz Reçelli Beyaz Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • Frambuaz reçeli
  • 4 su bardağı krema
  • 200 gr toz şeker
  • 15 gr yaprak jelatin
  • 1 paket vanilya
  • 2 kivi
  • 3 şeftali

Frambuaz Reçelli Beyaz Tatlı Nasıl Yapılır?

Lezzet'in tatlı tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Yaprak jelatinleri soğuk su dolu bir kapta ıslatıp yumuşaması için bekletin. Meyveleri soyup zar şeklinde kesin. Krema, şeker ve vanilyayı bir tencerede sürekli karıştırarak bir taşım kaynayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp yumuşamış jelatinleri avucunuzda sıkarak karışıma ilave edin. Bir tahta kaşık yardımıyla jelatinler tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Ilınmaya bırakın. Dikdörtgen bir kek kalıbının içine ılınmış karışımın dörtte birini dökün. Bu şekilde 15 dakika bekletin ve üzerine ince dilimlenmiş meyvelerin yarısını dizin. Bu işlemi malzeme bitene kadar tekrarlayın. Buzdolabında en az 2 saat bekletin. Frambuaz reçeli ve şeftali dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!