ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR FINDIKLI ARMUT ŞEKERİ

Fındıklı armut şekeri

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı armut şekeri tarifi için malzemeler

  • 300 gr toz şeker
  • 200 ml su
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • Yarım su bardağı kırık fındık
  • 6 orta boy armut

Fındıklı armut şekeri Nasıl Yapılır

Armutları yıkayıp kurulayın. Sap kısmını kesin ve tahta çubuk batırın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Şeker, su ve sirkeyi yüksek ateşte ısıtın. Ateşi kısıp yaklaşık 20 dakika kaynatın. Armutların üzerini kağıt peçete ile iyice kurulayıp şeker karışımına bulayın ve ardından fındığa batırın. Yağlı kağıt üzerine dizin. İyice soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.