ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ERİKLİ VE HİNDİSTANCEVİZLİ PELTE

Erikli Ve Hindistancevizli Pelte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Erikli Ve Hindistancevizli Pelte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg kırmızı erik
  • 2 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 3 erik
  • Taze nane yaprakları
  • 1 çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

Erikli Ve Hindistancevizli Pelte Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Üzeri için eriklerin çekirdeklerini ayırıp küp şeklinde doğrayın.Hindistan cevizi ile karıştırıp en az iki saat bekletin.

Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp yıkayın ve tencereye alın.Üzerini örtecek kadar su ilave edip erikler yumuşayıncaya kadar pişirin.Ocaktan alıp süzgeç yardımıyla suyunu süzün.Suyundan iki bardak kadarını ayırın.

Erik suyu, su, şeker ve nişastayı tencerede karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ocaktan alıp kaselere paylaştırın.Hindistan cevizli, erikli karışım ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!