ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ELMALI RULO

Elmalı Rulo

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Elmalı Rulo Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 250 gr eritilmiş margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 su bardağı un

İç malzeme

  • 6 elma
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz

Elmalı Rulo Nasıl Yapılır?


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Elmaları soyup rendeleyin. Tencereye alıp şekeri ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Eritilmiş ılık margarin, sıvıyağ, yoğurt, tozşeker ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabında karıştırın. İçine azar azar un ekleyip yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamura top şekli verip üzerini temiz bir bezle örtün ve 20 dakika bekletin.

Hamuru iki eşit parçaya bölün. Merdaneyle tek tek açarak iki dikdörtgen hamur elde edin. Elmalı harcı hamurların üzerine yayın. Hamurların uzun kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Elde ettiğiniz iki rulo hamuru bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!