ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ELMALI HAMUR TATLISI

Elmalı hamur tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı hamur tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 8 yaprak milföy hamuru
  • 2 elma
  • 125 g eritilmiş tereyağı
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • Vanilyalı dondurma

Elmalı hamur tatlısı Nasıl Yapılır

Milföy hamurlarını hafif açıp üçgen parçalara bölün. Hamurun geniş kısmına elma dilimlerini koyun. Rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Eritilmiş tereyağı, şeker, un ve tarçını karıştırın. Elma rulolarının üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra yanında dondurma ile servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.