Elmalı Hamur Tatlısı

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Elmalı Hamur Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı Hamur Tatlısı için

Malzemeler

  • 8 yaprak milföy hamuru
  • 2 elma
  • 125 g eritilmiş tereyağı
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • Vanilyalı dondurma
Elmalı Hamur Tatlısı

Nasıl Yapılır

Milföy hamurlarını hafif açıp üçgen parçalara bölün. Hamurun geniş kısmına elma dilimlerini koyun. Rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Eritilmiş tereyağı, şeker, un ve tarçını karıştırın. Elma rulolarının üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra yanında dondurma ile servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo