ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ELMALI FLAN

Elmalı Flan

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı Flan Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • 3~4 elma
  • Bir tutam tuz

Üzeri için

  • Pudra şeker

Elmalı Flan Nasıl Yapılır?

Elmalı flan hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden...

Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları iyice çırpıp unun ortasına ilave edin. Sütü tuzla birlikte azar azar ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun.

Elmaların kabuklarını soyup ince dilimleyin. Yağlanmış turta kalıbının dibine elmaları dizin ve üzerine hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.

Elmalı flan’ı servis tabağına ters çevirip üzerine pudraşeker serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.