Şehrazat Tatlısı
Üzeri için
Çileğin muhteşem aromasına kim dayanabilir ki? Sütü geniş bir kaba alın. Üzerine yaş maya, şeker ve suyu ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Yumurtaları, margarini ve vanilyayı ekleyin. Unu azar azar ekleyip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp fırın tepsisine dizin. Üzerini örterek mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurları 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Soğuyan pufları enlemesine ortadan ikiye kesin ve alt parçaya çilek reçeli sürün. Kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve krema sıkma torbasına doldurarak reçelli parçaların üzerine sıkın. Çilek dilimlerini yerleştirip üst parçayı üzerine kapatın. Pudra şeker serpiştirerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.