ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ÇİLEKLİ MUSLU PAY

Çilekli muslu pay

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli muslu pay tarifi için malzemeler

Bisküvili tabanı için

  • 2 su bardağı ince çekilmiş kakaolu bisküvi
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Mus dolgusu için

  • 1 su bardağı sürülebilir çikolata
  • Yarım su bardağı krema

Üzeri için

  • 8~10 çilek
  • 1.5 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Rendelenmiş bitter çikolata

Çilekli muslu pay Nasıl Yapılır

Bisküvili taban için bisküvileri rondoda çekin. Şeker ve tereyağını ekleyip karıştırın. Yağlanmış ve un serpilmiş küçük tart kalıplarına alıp elinizle iyice bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Izgara tel üzerine alarak soğumaya bırakın. Mus dolgusu için sürülebilir çikolata ve kremayı karıştırın. Soğuyan tabanınızın üzerine sürüp en az 2 saat buzdolabında bekletin. Üzerini doğranmış çilekle kaplayın. Pudra şekeri ve kremayı mikserle çırpın. Musun ortasına çikolatalı kısım gözükecek şekilde dökün. Doğranmış çilek ve rendelenmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.