Çilekli Muslu Pay

Çilekli Muslu Pay
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilekli Muslu Pay için

Malzemeler

Bisküvili tabanı için

  • 2 su bardağı ince çekilmiş kakaolu bisküvi
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Mus dolgusu için

  • 1 su bardağı sürülebilir çikolata
  • Yarım su bardağı krema

Üzeri için

  • 8~10 çilek
  • 1.5 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Rendelenmiş bitter çikolata
Çilekli Muslu Pay

Nasıl Yapılır

Bisküvili taban için bisküvileri rondoda çekin. Şeker ve tereyağını ekleyip karıştırın. Yağlanmış ve un serpilmiş küçük tart kalıplarına alıp elinizle iyice bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Izgara tel üzerine alarak soğumaya bırakın. Mus dolgusu için sürülebilir çikolata ve kremayı karıştırın. Soğuyan tabanınızın üzerine sürüp en az 2 saat buzdolabında bekletin. Üzerini doğranmış çilekle kaplayın. Pudra şekeri ve kremayı mikserle çırpın. Musun ortasına çikolatalı kısım gözükecek şekilde dökün. Doğranmış çilek ve rendelenmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo