ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ BOHÇADA ELMA TATLISI

Bohçada Elma Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Bohçada Elma Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 250 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 6 çorba kaşığı pudraşeker
  • 3.5 su bardağı un

İç harcı için

  • 3 elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 4’er çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi ve kuru üzüm

Pişirmek için

  • 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

Bohçada Elma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleride çok ilgi görüyor. Elmaları rendeleyin ve şekeri ilave edip tencerede 7 dakika pişirin. Karışıma ceviz, tarçın ve üzümü ilave edip 3 dakika daha pişirin. Hamur için tüm malzemeyi bir kapta yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekilde açın. Soğuyan elmalı karışımı yuvarlaklara paylaştırın. Hamurlara bohça şekli verin. Buzlukta 1 saat dondurun. Tencerede 25 dakika pişirin. Pişen bohçaları tencereden alıp pudra şeker serperek servis yapın.
Yorumlar

basak 12 Ekim 2016, 16:44

Bu tatli tencerede gercekten pisecekmi?


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!