ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ BÖĞÜRTLENLİ STRUDEL

Böğürtlenli Strudel

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Böğürtlenli Strudel Tarifi İçin malzemeler

  • 6 yaprak baklavalık yufka
  • 2 büyük elma
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı böğürtlen
  • 1 çay bardağı esmer tozşeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 34 karanfil
  • 1 çay bardağı file badem
  • 1 kahve fincanı kuru üzüm
  • 50 gr tereyağ
  • 1 kahve fincanı ılık süt
  • 1 çorba kaşığı pudraşeker

Böğürtlenli Strudel Nasıl Yapılır?


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Elmaların kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. 2 tatlı kaşığı su ve limon suyunu ilave edip kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. şeker, tarçın, ezilmiş karanfil, file badem, kuru üzüm ve böğürtlenleri ekleyip ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın.
 
Tereyağını eritip ocaktan alın ve sütle çırpın. Yufkaları birer birer tezgahın üzerine yayıp her birini yırtmadan dikkatlice sütlü tereyağı ile fırçalayıp üst üste yerleştirin. Meyveli karışımı düzgün bir şekilde üzerine yayın. Yufkaları yuvarlayıp rulo şeklinde sarın. Kolay dilimlenmesi için, üzerine dilim keser gibi çizikler atın.

Ruloyu yağlanmış bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine pudraşekeri serpiştirin. Ilık ya da soğuk servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!