ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ BALLI ÇİLEKLİ MAKARON

Ballı Çilekli Makaron

Ballı çilekli makaron

Şef Mithat Yalçınkaya'dan damaklarınızı şenlendirecek ballı çilekli makaron tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Yalnızca 7 malzemeden oluşan çilekli makaron, bal, çilek ve pudra şekeri ile tatlandırılır. Yapımında un kullanılmadığı için, kalori değeri orijinal makaron çeşitlerine göre daha düşük olabilir.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ballı Çilekli Makaron Tarifi İçin malzemeler

  • 50 g yumurta beyazı
  • 50 g toz şeker
  • 75 g toz badem
  • 60 g pudra şekeri
  • 90 g taze çilek (İkiye kesilmiş)
  • 20 g bal
  • 50 g hazır pastacı kreması

Ballı Çilekli Makaron Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta toz badem ve pudra şekerini harmanlayın.
  • Yumurta beyazı ve şekeri benmari usulü erittikten sonra mereng haline gelene kadar çırpın.
  • Pudra şekeri ve badem karışımını merenge ilave edin ve bir sıkma torbasına alın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine istediğiniz büyüklükte sıkın ve önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
  • Pişirdiğiniz makaronların arasına önce pastacı kreması sıkın ve çilek dilimlerini yerleştirdikten sonra bal gezdirin. Üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!