ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ AYVA EZMELİ YUFKA KIZARTMASI

Ayva Ezmeli Yufka Kızartması

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayva Ezmeli Yufka Kızartması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka

İç harcı için

  • 2 büyük boy ayva
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • Kuş üzümü

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Ayva Ezmeli Yufka Kızartması Nasıl Yapılır?

Ayvaların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın. Rendeleyip tencereye alın ve şekeri ilave edin. Suda bekletilip suyu süzülmüş kuş üzümü ve çok az su ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ayvayı soğutun. Tarçın ekleyip karıştırın. Yufkaları üst üste gelecek şekilde düz bir zemine serin. 8 cm eninde şeritler kesin. Şeritleri enine ortadan ikiye kesin. Uçlarına küçük miktarlarda ayva ezmesi ekleyip muska şeklinde sarın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Ayva ezmeli muskaları ekleyip kızartın. Yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!