Ayva Ezmeli Yufka Kızartması

Ayva Ezmeli Yufka Kızartması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ayva Ezmeli Yufka Kızartması için

Malzemeler

  • 3 yufka

İç harcı için

  • 2 büyük boy ayva
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • Kuş üzümü

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Ayva Ezmeli Yufka Kızartması

Nasıl Yapılır

Ayvaların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın. Rendeleyip tencereye alın ve şekeri ilave edin. Suda bekletilip suyu süzülmüş kuş üzümü ve çok az su ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ayvayı soğutun. Tarçın ekleyip karıştırın. Yufkaları üst üste gelecek şekilde düz bir zemine serin. 8 cm eninde şeritler kesin. Şeritleri enine ortadan ikiye kesin. Uçlarına küçük miktarlarda ayva ezmesi ekleyip muska şeklinde sarın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Ayva ezmeli muskaları ekleyip kızartın. Yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo