ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR AYRANLI KIRMIZI JÖLE

Ayranlı kırmızı jöle

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayranlı kırmızı jöle tarifi için malzemeler

Meyve sosu için

  • 400 g dondurulmuş kırmızı orman meyveleri
  • 100 g toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 1 limonun suyu

Ayranlı jöle için

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 vanilya çubuğu
  • 1.5 su bardağı ayran
  • 2 poşet çilek aromalı toz jöle

Ayranlı kırmızı jöle Nasıl Yapılır

Meyve sosu için dondurulmuş orman meyvelerini bir sos tenceresine alın. Toz şeker ve suyu ekleyin. Şeker tamamen eriyip meyveler iyice yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyin. Ayranlı jöle için süt ve vanilya çubuğunu bir sos tenceresinde ısıtın. Vanilya çubuğunu çıkartıp ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Ilınan süte ayran ve toz jöleyi ilave edip jöle eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Jöleli karışımı küçük servis kaplarına paylaştırın. En az 6 saat buzdolabında dinlendirin. Meyve sosu ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.