ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ AYRANLI KIRMIZI JÖLE

Ayranlı Kırmızı Jöle

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayranlı Kırmızı Jöle Tarifi İçin malzemeler

Meyve sosu için

  • 400 g dondurulmuş kırmızı orman meyveleri
  • 100 g toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 1 limonun suyu

Ayranlı jöle için

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 vanilya çubuğu
  • 1.5 su bardağı ayran
  • 2 poşet çilek aromalı toz jöle

Ayranlı Kırmızı Jöle Nasıl Yapılır?

Meyve sosu için dondurulmuş orman meyvelerini bir sos tenceresine alın. Toz şeker ve suyu ekleyin. Şeker tamamen eriyip meyveler iyice yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyin. Ayranlı jöle için süt ve vanilya çubuğunu bir sos tenceresinde ısıtın. Vanilya çubuğunu çıkartıp ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Ilınan süte ayran ve toz jöleyi ilave edip jöle eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Jöleli karışımı küçük servis kaplarına paylaştırın. En az 6 saat buzdolabında dinlendirin. Meyve sosu ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!