ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ARMUTLU VE KREMALI BEZE

Armutlu Ve Kremalı Beze

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

18 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Armutlu Ve Kremalı Beze Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta akı
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Bir tutam tuz

Meyveli karışım için

  • 2 armut
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 portakalın suyu
  • 1 su bardağı krema

Süslemek için

  • Taze nane yaprakları

Armutlu Ve Kremalı Beze Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri çok ilgi görüyor.

Yumurta aklarını şekerle karıştırın. Limon suyu ve bir tutam tuzu ekleyip hızlı devirdeki mikserle çırpın. Katı bir kıvam elde edinceye kadar yaklaşık 20 dakika çırpın.

İki ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Beze harcını sıkma torbasına alın. Yağlı kağıtların üzerine iki dikdörtgen oluşturacak şekilde sıkın. Her iki tepsiyi önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verin. İlk bir dakikanın sonunda fırın kapağını 4 cm kadar aralayın ya da fırın ısısını 100 dereceye indirin. Yaklaşık 20 dakika pişirin. Bezeleri fırından alıp soğumaya bırakın.

Meyveli karışım için, armutları soyup dilimleyin. Bir tencerede şeker, su ve portakal suyunu karıştırın. Bir taşım kaynatıp armut dilimlerini ekleyin ve hafif yumuşayana kadar pişirin. Dilimleri süzgece alıp iyice süzün. Kremayı koyulaşana kadar çırpın.  Merengin bir katını servis tabağına alın. Çırpılmış kremanın ve pişirdiğiniz armutların yarısını üzerine yayın. Diğer merengi üzerine kapatıp kremayı yayın. Armut dilimlerini üzerine dizin. Taze nane yaprakları ile süsleyip soğuk servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!