Armutlu Ve Frambuazlı Tatlı

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Armutlu Ve Frambuazlı Tatlı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Armutlu Ve Frambuazlı Tatlı için

Malzemeler

  • 500 gr armut
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr toz şeker
  • 250 gr frambuaz

Hamuru için

  • 200 gr un
  • 100 gr tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 100 gr toz şeker
  • Yarım çay bardağı file Antep fıstığı
Armutlu Ve Frambuazlı Tatlı

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Armutların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve şekerle birlikte tencereye alın. 10 dakika pişirin. Vanilya ve frambuazları ekleyip 3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Karışımı küçük güveçlere paylaştırın.

Un, küp doğranmış tereyağı ve tuzu bir kaseye alıp parmak uçlarınızla yoğurun. Şeker ve fıstığı ekleyip karıştırın ve meyvelerin üzerine serpiştirin. 190 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp ılınınca servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo