ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ARMUTLU VE FRAMBUAZLI TATLI

Armutlu Ve Frambuazlı Tatlı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Armutlu Ve Frambuazlı Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr armut
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr toz şeker
  • 250 gr frambuaz

Hamuru için

  • 200 gr un
  • 100 gr tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 100 gr toz şeker
  • Yarım çay bardağı file Antep fıstığı

Armutlu Ve Frambuazlı Tatlı Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Armutların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve şekerle birlikte tencereye alın. 10 dakika pişirin. Vanilya ve frambuazları ekleyip 3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Karışımı küçük güveçlere paylaştırın.

Un, küp doğranmış tereyağı ve tuzu bir kaseye alıp parmak uçlarınızla yoğurun. Şeker ve fıstığı ekleyip karıştırın ve meyvelerin üzerine serpiştirin. 190 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp ılınınca servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!