Armut Marmelatı

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
2 saat

Armut Marmelatı Tarifi İçin malzemeler
- 2 kg armut
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı toz kakule
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tutam tuz
Armut Marmelatı Nasıl Yapılır?
Armutların kabuklarını soyup küçük doğrayın ve mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. Armut püresi, şeker, tuz, vanilya, kakule ve limon suyunu ekleyip orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca ocağın ateşini kısıp iyice katılaşıncaya kadar yaklaşık 2 saat pişirin. Servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR