Armut Bastı

27 Temmuz 2025 tarihinde güncellendi.
Armut Bastı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Armut Bastı için

Malzemeler

  • 500 gr armut
  • 45 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 su bardağı pekmez
  • 2 su bardağı su
Armut Bastı

Nasıl Yapılır

Armutların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın. Dilimleyip tencereye dizin. Tereyağını ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Suyu ekleyip kaynatın. Pirinci ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Pekmezi ekleyip suyu azalana kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo