ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ARMUT BASTI

Armut Bastı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Armut Bastı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr armut
  • 45 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 su bardağı pekmez
  • 2 su bardağı su

Armut Bastı Nasıl Yapılır?

Armutların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın. Dilimleyip tencereye dizin. Tereyağını ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Suyu ekleyip kaynatın. Pirinci ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Pekmezi ekleyip suyu azalana kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!