Armut Bastı

Armut Bastı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Armut Bastı için

Malzemeler

  • 500 gr armut
  • 45 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 su bardağı pekmez
  • 2 su bardağı su
Armut Bastı

Nasıl Yapılır

Armutların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın. Dilimleyip tencereye dizin. Tereyağını ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Suyu ekleyip kaynatın. Pirinci ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Pekmezi ekleyip suyu azalana kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo