ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ANANASLI TERİN

Ananaslı Terin

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ananaslı Terin Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr hazır kek
  • 4 yumurta
  • 80 gr tozşeker
  • 600 gr ananas
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 çorba kaşığı rom 

Ananaslı Terin Nasıl Yapılır?


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Ananasları soyup  minik  küpler şeklinde kesin. Üzerine rom gezdirip bekletin.

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın.  Sarıları tozşekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Tarçın ve zencefili ilave edin. Yumurta aklarını ayrı bir kapta katılaşıp kar haline gelene kadar çırpıp yumurta sarılı karışıma ekleyin. Birbirine yedirinceye kadar  karıştırın.

Hazır kek dilimlerini robotta ufalayın. Yağlanmış 4 krem karamel kalıbına paylaştırın. Üzerlerine sırasıyla ananasları, hindistancevizi ve yumurtalı karışımı  ekleyin.  Önceden ısıtılmış 250 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Ilınınca servis tabaklarına ters çevirip alın. Ilık servis yapın.


Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!