Yeşil Mercimekli Kek

Yeşil Mercimekli Kek
07 Ocak 2022

Ana vatanı Mezopotamya ve Suriye toprakları olan mercimek, baklagiller familyasının önemli bir üyesidir. Sarı, kırmızı, yeşil ve kahverengi çeşitleri olan bu besin, ülkemizde en çok Güneydoğu Anadolu'da yetişir. Protein, magnezyum ve demir bakımından zengindir. Sulu yemek, salata ve hamur işi tariflerin içerisinde sık sık kullanılır. Klasik tariflerden sıkıldıysanız, nefis mercimekli kek tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Yeşil Mercimekli Kek için

Malzemeler

  • 3 adet yumurta  
  • 1 çay bardağı süt  
  • 1 çay bardağı zeytinyağı  
  • 1 su bardağı un  
  • 1 su bardağı mısır unu  
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 küçük kase ufalanmış beyaz peynir  
  • 300 g ıspanak  
  • 1 adet kapya biber  
  • 1 çorba kaşığı mısır  
  • 1 su bardağı diri haşlanmış yeşil mercimek
  • 1-2 dal kıyılmış taze kişniş
  • Tuz, karabiber
Yeşil Mercimekli Kek

Nasıl Yapılır

  1. Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra ince olacak şekilde kıyın. Kapya biberin çekirdeklerini temizleyip, zar şeklinde doğrayın. 
  2. Tencereye aldığınız 1 çorba kaşığı zeytinyağında ıspanak ve doğranmış kapya biberi kısık ateşte 2-3 dakika kavurun.
  3. Tencereyi ocaktan alın. Tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın.
  4. Yumurtaları sütle birlikte derin bir kasede iyice çırpın. Zeytinyağını ekleyin ve çırpmaya devam edin. Elenmiş unları ve kabartma tozunu ilave edin.
  5. Tahta bir kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. En son kavurduğunuz sebzeler, kişniş, mısır, yeşil mercimek ve ufalanmış beyaz peyniri ilave edip, tüm malzemeyi tekrar iyice karıştırın. 
  6. Hamuru yağlanmış baton kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
  7. Yeşil mercimekli keki, ev yapımı hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yeşil Mercimekli Kekin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başlamadan önce ıspanakları sirkeli suda bekletin ve köklerini elinizle kopartın.
  2. Vaktiniz varsa, mercimekleri suda 30 dakika bekletin. Bu sayede daha kolay yumuşayacaktır.
  3. Kek yapımında kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  4. Kekin kabarmasını sağlamak için, bir çay kaşığı karbonat ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Yeşil Mercimekli Kek Kaç Kaloridir?

  1. Yeşil mercimekli kekin bir porsiyonu, yaklaşık 150 kaloridir. Lif değeri yüksek olduğu için, bu tarifi diyet listenize ekleyebilirsiniz.

Çay sohbetlerinde veya misafir ağırlarken sunabileceğiniz en lezzetli kek tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Enfes tadıyla patatesli kek tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo