ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ TARÇINLI VE KURU ÜZÜMLÜ KEK

Tarçınlı Ve Kuru Üzümlü Kek

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tarçınlı Ve Kuru Üzümlü Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Klasik kek hamuru
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı tarçın

Üst malzeme için

  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 5 yemek kaşığı süt

Tarçınlı Ve Kuru Üzümlü Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet kek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Un ile kuru üzümü karıştırıp kek hamuruna ekleyin ve çırpın. Hamuru ikiye bölün. Bir bölümüne tarçın karıştırın. Sade hamuru dikdörtgen kek kalıbına dökün. Tarçınlı hamuru tam ortasına boydan boya kaşık yardımıyla dökün ve bir bıçakla karıştırıp pişirin.

Üst malzeme için: Süt ile pudra şekeri krema haline gelinceye kadar iyice çırpın. Soğuk kekin üzerine döküp servis yapın.


Klasik kek yapımı:

Fırını 180 dereceye ayarlayın. 4 yumurtayı karıştırma kabına alın. 1.5 su bardağı toz şekeri ekleyip mikserin düşük hızı ile 2 dakika çırpın. Mikserin hızını arttırarak 1 dakika daha çırpın. 1 su bardağı süt, 1 su bardağı ayçiçeği yağı ve 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. 1 paket kabartma tozunu, 2.5 su bardağı un ile harmanlayıp eleyerek hamura ekleyin. Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın. Fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!