ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ PİŞMANİYELİ UNSUZ KEK

Pişmaniyeli Unsuz Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pişmaniyeli Unsuz Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 80 gr bitter çikolata
  • 80 gr sütlü çikolata
  • 120 gr toz şeker
  • 5 yumurta (sarısı ve akları ayrılmış)

Üzeri için

  • 7~8 kakaolu pişmaniye

Pişmaniyeli Unsuz Kek Nasıl Yapılır?

Tereyağı ile küçük parçalara ayrılmış çikolatayı küçük bir sos tenceresine alın ve orta ateşte erimeye bırakın. Eriyince geniş bir kaseye alarak ılınmaya bırakın. Şekeri ekleyin. Yumurta sarılarını da çikolataya ilave ederek karıştırın. Yumurta aklarını kuru ve temiz bir kaseye alıp mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Yumurta aklarının yarısını çikolatalı karışıma ekleyin ve spatula ile söndürmeden yavaş hareketlerle karıştırın. Kalan yarısını da aynı şekilde ekleyin. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve hamuru kalıba aktarın. 175 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Keki dilimleyin ve üzerine pişmaniye ekleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!