Mürdüm Erikli Kek

Mürdüm Erikli Kek
03 Kasım 2022

Pasta Şefi Didar Yanar'dan mürdüm erikli kek tarifi..

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mürdüm Erikli Kek için

Malzemeler

  • 3 adet M yumurta
  • 195 gr toz şeker
  • 115 gr sıvı yağ 
  • 200 gr süt
  • 350 gr un 
  • 10 gr kabartma tozu
  • 5 gr vanilya 
  • 450 gr mürdüm eriği
Mürdüm Erikli Kek

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alın ve beyazlaşana kadar mikserle çırpın. 
  2. Üzerine sıvı yağı ve sütü de ilave ederek çırpmaya devam edin. Elediğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek çırpın. 
  3. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin, kenarlarını da tereyağı ile yağlayın. 
  4. Daha sonra kek hamurunu kalıba boşaltın ve elma dilimi şeklinde doğradığınız eriği kekin üzerine dizin. 
  5. Keki önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve üzerine pudra şekeri serperek dilimleyin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo