ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ MANDALİNALI SÜZME KEK

MANDALİNALI SÜZME KEK

Mandalinalı süzme kek
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mandalinalı süzme kek tarifi için malzemeler

Keki için

  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş mandalina kabuğu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı
  • 1 mandalinanın suyu
  • 2 yumurta
  • Yarım çay kaşığı vanilya esansı

Mandalina sosu için

  • 4 mandalinanın suyu
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası

Üzeri için

  • Mandalina dilimleri
Mandalinalı süzme kek hazırlanışı

  • Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaseye alarak karıştırın. Ayrı bir kapta mandalina kabuğu ve toz şekeri iyice karıştırın. Süzme yoğurt, üzüm çekirdeği yağı, mandalina suyu, yumurta ve vanilya esansını mandalina kabuklu karışıma ekleyip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpın.
  • Sıvı karışımı unlu karışıma ekleyerek tüm malzemeler iyice özdeşleşene kadar bir spatula yardımıyla karıştırın. Kek harcını yağladığınız kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.
  • Mandalina sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak sos koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Sosu ılınan kekin üzerine gezdirin. Üzerine ince dilimlediğiniz mandalinaları yerleştirin ve dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!