Kayısılı Kek

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Kayısılı Kek Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 400 gr kayısı
- 50 gr tereyağı
- 40 gr esmer şeker
- 1 yumurta
- 50 gr un
- 65 gr kepekli un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- 60 ml süt
- Yarım tatlı kaşığı vanilya
Üzeri için
- Pudra şekeri
Kayısılı Kek Nasıl Yapılır?
Kayısıların çekirdeğini çıkarıp elma dilim şeklinde dilimleyin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve şekeri hamur çırpma kabına alıp mikserle çırpın. Yumurta, unlar, kabartma tozu, tarçın, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kare fırın kabını yağlayıp içine kayısı dilimlerini aktarın. Üzerine pudra şekeri serpin. Kek harcını kayısı dilimlerinin üzerine ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR