ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KAYISILI KEK

Kayısılı Kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kayısılı Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr kayısı
  • 50 gr tereyağı
  • 40 gr esmer şeker
  • 1 yumurta
  • 50 gr un
  • 65 gr kepekli un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 60 ml süt
  • Yarım tatlı kaşığı vanilya

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Kayısılı Kek Nasıl Yapılır?

Kayısıların çekirdeğini çıkarıp elma dilim şeklinde dilimleyin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve şekeri hamur çırpma kabına alıp mikserle çırpın. Yumurta, unlar, kabartma tozu, tarçın, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kare fırın kabını yağlayıp içine kayısı dilimlerini aktarın. Üzerine pudra şekeri serpin. Kek harcını kayısı dilimlerinin üzerine ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

 

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:26

KAYISILI KEK TARİFİNİZDEKİ GİBİ MALZEMELERİ GR ÖLÇÜSÜ İLE DEĞİL DE BARDAK,KAŞIK ÖLÇÜLERİ İLE VERİRSENİZ SANIRIM DAHA İYİ OLUR ÇÜNKÜ HER KESİN EVİNDE MUTFAK TARTISI OLMAYABİLİR.OLSA BİLE ONLARI TEK TEK ÖLÇMEK ZAMAN KAYBI,TÜM GÜZEL TARİFLERİZ İÇİN TEŞ...Devamını Oku


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!