İncirli Baton Kek

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
İncirli Baton Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İncirli Baton Kek için

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 7-8 taze incir
İncirli Baton Kek

Nasıl Yapılır

  1. İncirleri yıkayın. Küp doğrayarak bir kaseye alın. Şeker ve yumurtayı çırpma kabına alın, karışımı şeker tamamen eriyene kadar mikserle çırpın. Çırptığınız yumurtalara yoğurt ve zeytinyağını ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu, kakaoyu ve vanilya ekleyerek akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın. En son kabartma tozunu ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın.
  2. Doğradığınız incirleri kek karışımına ekleyin ve kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Baton bir kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Pişen kekinizi tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın. İyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo