ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ HURMALI RULO

Hurmalı Rulo

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Hurmalı Rulo Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 320 gr un
  • 60 gr tereyağı
  • 180 ml süt
  • 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı toz şeker

İç malzeme için

  • 200 gr hurma
  • 1 çay bardağı fındık
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 portakalın suyu
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

Hurmalı Rulo Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp şeker ve portakal suyunu ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Rendelenmiş portakal kabuğu ve iri dövülmüş fındıkları ekleyip karıştırın.

Un, şeker, tereyağı, süt ve kabartma tozunu geniş bir kabın içerisinde karıştırıp yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Unlanmış tezgahta hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. 2 parmak kalınlığında bir şerit kesip ayırın.

Hurma püresini hamurun üzerine yayın ve uzun kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Ayırdığınız hamuru yaprak kalıp ile kesip rulonun üzerine dizin. Fırça ile süt sürüp 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!